MILLAISTA ON OLLA SUPERÄITI JA YRITTÄJÄ ?

millaista on olla superäiti ja yrittäjä

Tiedätkö sen tunteen, kun kaikki on reilassa? Koti on tiptop, työt rullaa ilman ongelmia ja lapsetkin on hoidettu käsikirjan mukaan. Ja koska oma hyvinvointi on tärkeää, jaksat myös treenata aktiivisesti ja luoda kuin tyhjästä terveellistä sapuskaa, jolla ruokit myös naapurien lapset.

Vaikka väsyttää, et tietenkään valita, koska #positivevibesonly

Arki puksuttaa jouhevasti eteenpäin ja sinulla on kaikki hallussa. Millaista on olla superäiti ja yrittäjä? You tell me?

Pakko myöntää, että viimeaikoina olen jaksanut tehdä vain murto-osan siitä, mihin yleensä pystyn. Treenit on minimissä, työt on minissä ja sitä myötä rahat on minimissä. Näiden lisäksi sosiaaliset suhteet ovat minimissä, niin kotona kuin sen ulkopuolella. Olen alkanut epäillä itseäni. Onko tässä kaikessa mitään järkeä?

JAKSAMISEN ÄÄRIRAJOILLA TÄSSÄ ELÄMÄN VUORISTORADASSA

Välillä saan hirmuisesti aikaiseksi ja koen, että kaikki on mahdollista. Ja sitten tulee se aika, kun tekisi heittää ne kuuluisat hanskat tiskiin ja haistattaa paskat KAIKELLE ja KAIKILLE! Tänä aikana en jaksa somea (siellä ne kaikki superihmiset vaan taas näyttävät mitä kaikkea ovat saaneet aikaiseksi) enkä myöskään ihmisiä livenä.

Joten en tiedä millaista on olla superäiti ja yrittäjä. Tiedän ainoastaan millaista on havitella sitä.

Tuleeko koskaan aikaa jolloin voin olla itsestäni ylpeä ja osaan olla tyytyväinen. Tuleeko ajankohta, jolloin voin keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, enkä aina pode huonoa omaatuntoa riippuen siitä,  missä olen. Pienten lasten äidit osaavat varmasti allekirjoittaa sen raastavan riittämättömyyden tunteen ollessaan poissa kotoa. Aina jäät jostain paitsi.

millaista on olla superäiti ja yrittäjä

HUONO ÄITI EI JAKSA VÄRITTÄÄ

Nostan hattua yksinhuoltajille. En käsitä, miten pystytte pyörittämään arkea ja tekemään samalla töitä. 🙂 Minulla on vielä helppo tilanne, kun lapsi asuu luonani vuoroviikoin.

Tämä työ on ehkä imaissut minua hieman liikaa. Olen antanut sen ottaa liian ison roolin elämässäni. Olen ihan itse nostanut riman omalle tekemiselle niin korkeaksi, että sinne on mahdoton yltää. Pitää koko ajan näkyä somessa, kehittyä valmentajana, hankkia asiakkaita sekä ylittää olemassaolevien asiakkaiden odotukset joka kerta. Tavoitettavissa olet tietenkin 24/7.

Instagramin vihermehut ja smoothie bowlit kääntävät vain veistä haavassa, kun itse vedät jo ties monetta protskupatukka -lounasta autossa. Lapsen harrastukset, turnaukset sekä eskariin muistettavat asiat yhdistettynä kahden kodin väliseen sukkulointiin. Ei riitä välillä kapasiteetti aivoissa.

Sitten tietenkin tämä aloittavan yrittäjän rahan haaliminen. Töitä tehdään vähän siellä sun täällä, joten pitää kyetä handlaamaan monta asiaa. Huono omatunto ja riittämättömyyden tunne seuraa joka puolelle. Kotona, kun lapsi pyytää sua värittämään, et jaksa. Haluaisit jaksaa, mutta et piru vie jaksa. Syyttelevä ääni pään sisällä kertoo sun olevan huono äiti. Hyvä äiti jaksaisi värittää.

SE JOKA VANHOJA MUISTELEE…

..sitä tikulla silmään? Tuntuu, että ainoat asiat mihin keskityn on tulevaisuus ja se mitä ennen oli. Mitä olisin voinut tehdä paremmin ennen ja missä voisin kehittyä paremmin tulevaisuuden kannalta. Ei sitä osaa arvostaa tähän hetkeen mennessä saavutettuja asioita. On helppo katsoa ulkopuolelta, miten joku muu menestyy. Moni saa sen näyttämään niin helpolta. On sitten eri juttu, onko se helppoa?

Suorittaminen on jotenkin liian helppoa. Jopa läsnäoloa voi suorittaa. Suorittamiselle pitäisi osata vetää rajat itse. Ne väittää, että jos kerran on palanut loppuun, on toka kerta helpompi. Edellisestä kerrasta jää jälki. Onneksi nykyään osaan olla hereillä ajoissa, ettei kiehu yli. Viime kevään ajatuksia voit lukaista täältä:

Kun suorittaja palaa loppuun? 

millaista on olla superäiti ja yrittäjä

MIKÄ ELÄMÄSSÄ ON TÄRKEINTÄ?

Pitäisi kuitenkin muistaa, että kaikista tärkein omaisuus on aika. Se kuluu jatkuvasti, se ei  odottele. Meillä on vain tämä hetki. Huomisesta ei tiedä. Koetan opetella elämään hetkessä, enkä murehdi aina menneestä tai tulevasta. Yritän olla tässä ja nyt.

Superäitiys ei tarkoita sitä, että on joka päivät mätsäävät vaatteet päällä eskariin mennessä. Ei pullan tuoksua. Ei hienoimpia leluja. Superäitiys on läsnäoloa. Ja eniten mä koen viime aikoina epäonnistuneeni just siinä. Jos mä tässä mokaan, ei millään bisneselämän saavutuksella ole mitään merkitystä.

Voiko ylipäätään olla super kauhean monella osa-alueella? Tarviiko edes olla? Milloin keskinkertaisuus tulee muotiin?

Noora

P.S. Ensi viikolla viimein mun blogi siirtyy Fitfashionille! Mahtavaa! Jännää! Infoan heti, kun homma on selvä.

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

 

HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

Sunnuntain kunniaksi hapottavan tehokas kehonpainotreeni, jonka voit laitella menemään vaikka ulkona! Tällä treenillä on hyvä herätellä kroppaa pikkuhiljaa kohti alkavaa viikkoa. Alkuun kannattaa tehdä huolelliset alkulämmittelyt, jossa sykkeet saa jo kohota, koska itse treenissä mennään hallitusti, mutta täysillä.

Liikkeistä osa on rauhallisella temmolla tehtäviä, mutta rankkoja! Osa liikkeistä taas vedetään kovalla intensiteetillä. Hommasta tekee hapokkaan se, että taukoja EI ole.

HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

Tällä kertaa luvassa on viisi kehonpainolla suoritettavaa liikettä, jotka olisi tarkoitus tehdä putkeen ilman taukoja. Välineiksi tarvitset leuanvetotangon, TRX- nauhat sekä korokkeen; leikkipuiston ”tasapainopuomin” taikka sohvapöydän jos olet sisätiloissa.

Homman nimi on ”AMRAP” eli as many rounds as possible. Sinulla on viisi liikettä, jotka teet putkeen ilman taukoja. Normaalissa kiertoharjoittelussa tauon paikka tulisi sitten, kun nämä viisi liikettä olisi saatu suoritettua. Nyt tauko tulee vasta, kun kello kilahtaa. Pointtina on saada tehtyä niin monta kierrosta kuin mahdollista tämän valitsemasi ajan puitteissa.

Lataa kelloon valintasi mukaan jotain 10-20 minuutin väliltä ja ala tekemään. Osa liikkeistä tehdään suhteellisen hitaalla temmolla, joten aikaa uskaltaa laittaa reippaammin kelloon. Liikkeistä ainoastaan yksi on nopeatempoinen, muissa naatiskellaan.

1.Negatiivinen superhidas leuanveto x 3

Hypähdä leuanvedon yläasentoon ja viivähdä siellä hetki. Lähde todella hitaasti laskeutumaan puoleen väliin (kädet ovat noin  90 asteen kulmassa) ja pysähdy tähän asentoon muutamaksi sekunniksi. Siitä jarrutellen alas asti, kunnes kädet ovat täysin suorat. Tee yhteensä kolme toistoa.

HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

2.Punnerrusasennosta askellus korokkeelle x 10

Tähän liikkeeseen tarvitset korokkeen. Sohvan reuna, sohvapöytä tai portaan reuna soveltuu tähän myös hyvin. Menee punnerrusasentoon, josta lähdet käsi kerrallaan kipuamaan korokkeelle. Hetken pito ja lähde laskeutumaan hallitusti takaisin punnerrusasentoon. Pidä core tiukkana, äläkä anna kropan heilua holtittomasti askelluksen aikana. Muista lapatuki, ettet vain roiku olkanivelten varassa. Eli tee koko ajan työntävää liikettä käsillä ja työnnä lapoja poispäin toisistaan.

HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENIHAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENIHAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENIHAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

3. Yhden jalan kyykky korokkeella x 3 / jalka

Yhden jalan kyykky on haastava liike niin voiman kuin liikkuvuudenkin perspektiivistä, mutta korokkeella tehtynä hieman helpompi toteuttaa. Nosta toinen jalka ilmaan ja lähde hallitusti laskeutumaan kyykkyyn. Pidä kantapää maassa ja keskivartalo tiukkana. Tee hallittuja toistoja eli laskeudu kyykkyyn hitaasti, alhaalla pieni pito ja sieltä napakka ylösnousu.

HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENIHAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

4. TRX-Soutu x 10

Aloitusasennossa olet takakenossa suorilla käsillä. Lähde sieltä vetämään ensin hartiat taakse, jonka jälkeen lähdet koukistamaan käsiä ja vetämään itseäsi ylöspäin. Vedä lapoja aktiivisesti yhteen. Kyynärpäät ovat lähellä kylkiä ja loppuasennossa kahvojen tulisi olla rinnan vieressä. Koeta saada itsesi vähän niinkuin TRX-kahvojen väliin. Rutistuksesta lähde rauhallisesti laskeutumaan takaisin ala-asentoon suorille käsille.

Pointteja:

Jalat voi pitää suorana (tiukka lankkuasento) tai hieman koukussa. Pidä kuitenkin kroppa tiukkana pakettina eli tiukka core ja tiukat pakarat. Vedä itsesi napakasti ylös,  mutta jarruta alas.

HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENIHAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENIHAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

5. Sivukyykkyloikat x 20

Viimeisessä liikkeessä päästään vähän hyppimään ja nostamaan sykettä. Liike onnistuu myös ilman koroketta jos ei kuvassa näkyvää ”tasapainopuomia” ole saatavilla. Eli silloin teet liikkeen vain tasaisella alustalla.

Lähtöasennossa toinen jalka on korokkeella ja toinen sivulla maassa. Lähde ponnistamaan tällä korokkeella olevalla jalalla itseäsi suoraksi, jolloin sivulla oleva jalka ponnahtaa ylös. Tee jalkojen vaihto keskellä eli nyt se jalka, mikä oli äsken sivulla on korokkeella ja korokkeella ollut jalka on nyt puomin toisella puolella. Vaikea selittää, mutta ehkä saatte ajatuksesta kiinni. 🙂 Paino on aina korokkeen päällä olevalla jalalla (tekee ponnistuksen), sivulla olevan jalan paino korkeintaan käy maassa ja sitten lähtee taas lentoon. Tee tässä vauhdikkaita toistoja. Vaikka tekisit liikkeen lattialla, koeta ponnistaa mahdollisimman ylös.HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENIHAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENIHAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

Sitten vain uutta kierrosta putkeen, niin kauan kunnes kellossa on valitsemasi aikamäärä. Semmonen sunnuntai treeni se. Loppuun muista rauhoittava loppuverkka. Siihen soveltuu vaikkapa kevyt kävely ja nopeat venytykset.

Kivaa sunnuntain jatkoa!

Noora

HAPOTTAVAN TEHOKAS KEHONPAINOTREENI

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

TERVEELLISEN RUOKAVALION KULMAKIVET

terveellisen ruokavalion kulmakivetterveellisen ruokavalion kulmakivet

Mitkä ovat terveellisen ruokavalion kulmakivet? Kiireen keskellä sitä saattaa ajautua ihan huomaamatta huonon ruokavalion tielle. Tulee syötä epäsäännöllisesti ja silloin kuin syö, valitaan joku nopea, ei niin terveellinen ratkaisu. Tämä on täysin inhimillistä. Joskus ne ruuhkavuodet vievät meitä hirveää kyytiä eteenpäin, ei siinä ehdi paljoa ruokia miettiä.

Jos ajattelisi kuitenkin asiaa siltä kantilta, että niissä ruuhkavuosissa olisi huomattavasti helpompi painaa menemään, kun on ravitsemus kunnossa. Hyvä ruokavalio tukee jaksamista. Eli jos et ehdi liikkumaan, pidä huoli edes syömisistä. Ruokailun ei tulisi tuottaa stressiä vaan antaa meille energiaa arjen huiskeessa. Menemättä sen enempää mihinkään makroihin tai ruokavalio-suuntauksiin, listasin alle omasta mielestäni terveellisen ruokavalion kulmakivet.

PALJON KASVIKSIA, HEDELMIÄ, MARJOJA

Syöthän tarpeeksi näitä? Näiden terveysvaikutuksista ei voi kiistellä. Tämä ruokaryhmä tarjoaa kehollemme vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua sekä antioksidantteja. Energiaa on niukasti, mutta sitäkin enemmän ravinteita. Syöthän vähintään 500 grammaa päivässä? Saa toki syödä enemmänkin, tuo määrä on minimi. Yksi iso tomaatti painaa jo sen 100 grammaa, joten pilko reilusti kasviksia vaikkapa leivän päälle. Smoothieen on myös helppo piilottaa vaikkapa lehtikaalta, kurkkua ja muuta vihreää jos ei muuten tule syötyä. Mitä enemmän eri värejä saat lautaselle, sen parempi.

SUOSI HYVÄNLAATUISIA PROTEIININLÄHTEITÄ

Kovin proteiinibuumi alkaa toivottavasti olemaan takanapäin. Proteiinia on hyvä saada riittävästi, mutta harvalla ylenmääräiseen tankkaukseen on tarvetta. Jos syöt eläinkunnan tuotteita, niin suosi vähärasvaisia vaihtoehtoja kuten kanaa sekä jauhelihasta hyvä valinta on naudanliha. Kala on myös oiva valinta. Niistä saa D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja. Suosittelisin vaihtamaan osan liharuuista kasvisruokaan. Vegaaniksi ei tarvitse ryhtyä, mutta kokeile vaikkapa yhtä kasvisruokapäivää viikkoon. Tai voit korvata osan lihasta pavuilla, linsseillä tai tofulla. Kukaan ei huomaa eroa!

Lihavalmisteiden runsaalla käytöllä on yhteys sydän- ja verisuonitauteihin, joten lihaa ei kannata tankkailla liikaa. Eli vaikka saisit paljon proteiinia, saat kaupanpäällisenä myös kovia rasvoja. Monipuolisella ja riittävällä ravinnolla on lähes mahdotonta saada aikaan proteiininpuutosta, joten huoli siitä että lihakset vain ”kuihtuvat” pois kun ei saa tarpeeksi rakennusaineita, on turha. Ylimääräinen proteiini ei mene lihaksiin  varastoon, vaan siitä tulee yhtälailla rasvakudosta kuin mistä tahansa muusta ravinnosta.

MUISTA HIILARIT!

Hiilihydraatit ovat kaikkien karppaus- ja muiden hömpötysten takia saanut huonon maineen ja ihan ilman syytä. Hiilihydraattien lähteet ovat viljatuotteet, kasvikset ja peruna, hedelmät ja marjat. Nämäkin voidaan  jakaa kolmeen eri ryhmään: sokerit, tärkkelykset ja ravintokuidut. Hiilihydraattien osuuden tulisi olla 45-60 % päivän energiasaannista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hiilihydraatteja tarvitaan noin 200 – 400 g päivässä. Iso osa tulee kasviksista, marjoista ja hedelmistä, mutta myös tuhdimmilla hiilareilla eli pastalla, riisillä, perunalla, bataatilla tai kvinoalla on paikkansa.
Miksi niitä hiilareita sitten kannattaa syödä?
 
Nauttimalla päivittäin tarpeeksi hiilihydraatteja pidät huolen, että jaksat. Elimistö käyttää hiilihydraatteja pääasiallisena energianlähteenään. Suurin osa nauttimastamme hiilihydraatista pilkkoutuu elimistössä glukoosiksi joka taas varastoituu kehoon glykogeenina. Tätä glykogeenia varastoituu maksaan sekä lihaksiin. Lihasten lisäksi myös aivot tarvitsevat hiilihydraatteja. Jo pään toimivuuden kannalta kannattaa näitä nauttia tarpeeksi.
 
Huom. Myös pastassa riisissä on proteiinia ja aika paljon onkin. Pelkkä riisi tai pasta ei lihota yksinään ketään. Kirjoitin aiemmin jo hiilihydraateista enemmän, jos kiinnostaa lukaise täältä:

KIINNITÄ HUOMIOTA RASVOJEN SAANTIIN

Rasvoja suositellaan saatavan 25 – 40 % päivän energiasaannista. Laadulla on tässä kategoriassa väliä, joten suosi pehmeitä rasvoja, joita saat muun muassa kasviöljyistä, siemenistä sekä pähkinöistä. Rasvoissa on paljon energiaa, joten nauti niitä kohtuudella ja pääosin pehmeitä rasvoja. Ilman rasvaa ei kehomme kuitenkaan toimi, koska rasvaa tarvitaan muun muassa kehossa solujen ja hormonien rakennusaineena.

terveellisen ruokavalion kulmakivet

SYÖ SÄÄNNÖLLISESTI JA RIITTÄVÄSTI

Aika moni skippaa aamupalan. Moni saattaa vielä skipata lounaankin tai nappaa lennossa vain jonkun proteiinipatukan. Onko siis ihme, että illalla vähän nälättää? Ja vaikka söisitkin päivän mittaan, mutta hyvin niukasti, on iltaan mennessä todella nälkä. Kun et päästä itseäsi nälkäkuoleman partaalle, ei ylilyöntejä tule tehtyä niin herkästi.

TEE ULKONA SYÖDESSÄ PAREMPIA VALINTOJA

Olisi todella mälsää jos painonpudotus tai terveelliset elämäntavat tarkoittaisi koko maailmasta eristäytymistä ja muovipurnukoiden roudaamista mukana. Ulkona lounaalla käyminen on mahdollista vaikka joka päivä vaikka olisikin ”dieetillä.” Eräs minun asiakkaistani kävi joka päivä lounaalla thaimaalaisessa buffet ravintolassa (työnantaja tarjosi lounaan ko. paikkaan), mutta paino tippui silti 11 kiloa puolen vuoden aikana. Opettelimme vain tekemään parempia valintoja sekä koostamaan annokset lautamasmallin mukaan. Muu aika sitten syötiin itse tekemiä ruokia.

Todella monessa paikassa saa terveellisempiä vaihtoehtoja. Ranskalaiset voi AINA vaihtaa kasviksiin. Ravintolassa ei ole aina pakko ottaa megapizzaa. Ruokakaupasta voit napata naposteluun miniporkkanoita, pähkinöitä tai välipalapatukan. Eli kun tekee pääosin parempia valintoja syömisten suhteen, ei mistään tarvitse luopua.

Terveellisesti syömisen ei tarvitse olla tylsää kidutusta. Oikeilla valinnoilla, rennolla otteella ja joustavalla asenteella voit elää ihan normaalia elämää ilman ruokien punnitsemista. Oikeanlainen kestävä ruokavalio ei sisällä pitkiä kieltolistoja vaan järkeviä valintoja JOKA PÄIVÄ.

terveellisen ruokavalion kulmakivet

Hei jos asut pk-seudulla ja haluaisit mukaan MAKSUTTOMIIN porrastreeneihin, niin tsekkaa –> Kaikille AVOIN Porrastreeni -tapahtuma.  

Kivaa viikkoa!

Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

TREENAA KESKIVARTALO KUNTOON KOTONA!

VATSARUTISTUKSILLA 6-PACK KUNTOON?

Vatsapalikat kuoritaan esiin keittiössä. Valitan. Oikotietä onneen ei ole. Vaikka sinulla olisi todella voimakas keskivartalo, ei se tule näkyviin jos ei rasvaprosentti ole tarpeeksi alhainen. Pelkillä vatsarutistuksilla ei siis ole mahdollista saada joidenkin ihannoimaa 6-packia esiin.

Perinteiset istumaannousut eivät myöskään ole se paras vaihtoehto treenata vatsoja, koska tuntuu että eniten siinä liikkeessä kipeytyy niska. Tarkoitan tätä koukkuselinmakuulla, kädet niskan takana tehtävää liikettä. Keskikroppaa saa jumpattua myös esimerkiksi roikkumalla tangossa = jalkojen nostot, selinmakuulla tai erinäisissä lankuissa.

Keskivartaloon kuuluu lihaksia niin selän kuin vatsankin puolelta. Pinnallisten lihasten lisäksi sieltä löytyy myös ryhtiä tukevia syviä vatsalihaksia. Poikittainen vatsalihas, joka muun muassa säätelee vatsaontelon painetta, litistää vatsaa. Hyvin toimiva poikittainen vatsalihas pitää meitä ryhdissä. Tämä syvällä vatsassa oleva lihas ei aikaansaa liikettä, mutta sillä on iso tehtävä lannerangan ja alaselän asennon ylläpitäjänä.

Jos nämä syvät lihakset eivät toimi kunnolla, ryhti on huono, vatsa pullottaa eikä tarvittavaa tukea ole. Varsinkin jos teet isoilla painoja kyykkyjä tai maastavetoja on tämän korsetin tuki äärettömän tärkeä. Muussa tapauksessa saattaa välilevyt paukkua. Ennen vanhaan sitä itsekin on runtannut menemään ilman sen kummempaa keskivartalon hallintaa,  mutta nyttemmin kyykyt menee perille nimenomaan sinne jalkoihin eikä alaselkään. 🙂

Keskivartalosta löytyvät myös pallea sekä lantionpohja. Varsinkin lantionpohjan  lihakset kannattaa pitää hyvässä kuosissa jo ihan elämänlaadun kannalta. Varsinkin synnytyksen jälkeen monilla lantionpohjanlihakset ovat huonossa hapessa ja niiden kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Jos lantionpohjanlihakset toimivat oikein, ei tarvitse esimerkiksi aivastaessa miettiä, lirahtaako housuun.

4 LIIKKEEN KESKIVARTALO -TREENI KOTONA

Esittelen alla mun lemppariliikkeet corelle. Liikkeet onnistuvat kotona vaikka telkkarin äärellä mainoskatkon aikana. Välineitä ei välttämättä tarvitse, mutta ensimmäisessä liikkeessä kumppari tuo lisää tehoja. Kaikki liikkeet tehdään rauhallisesti ja tuntuma säilyttäen.

(Kumpparilla) jalkojen lasku selinmakuulla

Mene selinmakuulle ja nosta jalat ylös kohti kattoa. Pidä ylävartalo maassa ja lähde painamaan alaselkää lattiaan, samalla vetäen napaa kohti selkärankaa. Lähde viemään jalka kerrallaan joko suorana tai hieman koukussa maahan ja takaisin ylös. Toista toisella jalalla. Jos alaselkä ei pysy maassa ja vatsa meinaa pullahtaa ulos liikkeen aikana, koukista jalkaa jolloin liike helpottuu. Voit myös jättää liikkeen hieman vajaaksi eli et vie jalkaa täysin lattiaan saakka. Liikkeen ei oikein tehtynä tulisi sattua alaselkään.

3 x20

Punnerrusasennosta T-lankkuun

Tässä liikkeessä tarvitaan jo enemmän kehonhallintaa ja käsivarretkin pääsevät töihin. Mene punnerrusasentoon. Punnerrusasennossa peppu on piukkana, selän notko on poissa ja kädet työntävät koko ajan sinua pois lattiasta. Toisin sanoen, jännitä pakarat, jännitä vatsaa sekä loitonna lapoja. Alaselän notkon saat pois koettamalla kääntää lantiota alle (häntä koipien väliin.)

Lähde hyvästä punnerrusasennosta kiertymään toiselle kyljelle. Eli toinen käsi jää maahan ja toinen käsi nousee kohti kattoa. Lantio ei tipahda alas vaan työnnä sitäkin kohti kattoa. Samaten tukikäsi tekee työntävää liikettä koko ajan, että lapatuki säilyy. Ole tässä hetki ja palaa rauhallisesti punnerrusasentoon. Toista sama homma toiselle puolelle.

3 x10

Linkkari

Lähtöasento on selinmakuulla niin, että kädet ovat suorana pään yläpuolella. Molemmat jalat ovat maassa. Lähde nyt molemmilla käsillä kurkottamaan kohti toista jalkaa. Toinen jaloista jää maahan ja toinen lähtee käsien kanssa samaan aikaan nousemaan ylöspäin. Koeta pitää jalat suorana, samaten selkä ryhdikkäänä. Laskeudu rauhallisesti alas (jarruta alasmenoa, jolloin työosuus jatkuu, etkä vain rojahda maahan) ja toista toisen jalan kanssa sama setti.

3 x 20

Supermies + käsien ja jalkojen koukistus

Mene päinmakuulle. Aloitusasennossa jalat ja kädet ovat suorana maassa. Nosta ne samanaikaisesti hallitusti ylös. Koeta venyttää samalla pituutta, ei pelkästään kuinka korkealle raajat nousevat. Seuraavaksi lähde koukistamaan sekä käsiä että jalkoja. Vedä kyynärpäitä kohti kylkiä ja samalla rutistat lapoja yhteen. Nilkat menevät kohti pakaroita, jolloin tuntuman tulisi olla pakarassa sekä takareisissä. Lopuksi suorista ja laske rauhallisesti maahan. Siinä on yksi toisto.

3 x 15

Voit tehdä kaikki liikkeet putkeen ja pitää sen jälkeen pienen palautuksen. Tai voit tehdä jokaisen liikkeen sarjat ensin loppuun ja siirtyä sitten seuraavaan. Toimii hyvin lenkin tai vaikkapa sunnuntaisiivouksen päätteeksi.

Hyviä kotitreenihetkiä!

Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

ELÄMÄÄ KÖYHYYSRAJAN ALAPUOLELLA – HYVINVOINTIYRITTÄJÄN ELÄMÄÄ VOL 2

elämää köyhyysrajan alapuolellaelämää köyhyysrajan alapuolella

Aika vähän nämä minun postaukset ovat käsitelleet viime aikoina treenaamista tai muuta terveellisiin elämäntapoihin liittyvää. Mutta niinkuin olen aiemminkin sanonut, niin minulle hyvinvointi on paljon muutakin kuin kyykkyä ja kaurapuuroa. Unen, liikunnan ja ravinnon lisäksi siihen kuuluu myös henkinen hyvinvointi. Tähän henkiseen hyvinvointiin liittyy oleellisesti myös raha. Tietty määrä euroja luo onnellisuutta.  Hyvä tai edes kohtuullinen rahatilanne tuo turvaa ja sitä kautta onnea. Jos joutuu aina kituuttamaan ja miettimään, mistä saa rahaa vaikkapa ruokaan, on arki yhtä selviytymistä.

Rahastahan ei saa Suomessa kuitenkaan puhua. Ei ainakaan siitä, paljonko tienaa. Se on jotenkin noloa. Se on noloa, että tienaa liian vähän ja sitäkin saa hävetä, että tienaa liikaa. Aina kun kysyy joltain, että paljon sä tienaat, niin tuntuu että on loukannut vastapuolta verisesti. Sama fiilis, kun kysyisi ,että paljon sä painat? Eihän sellaista saa kysyä.

ÄLÄ VALITA -OMAPA ON VALINTASI

Kyseessä ei ole säälinkeräys tai mikään itkuvirsi vaan realistinen kuvaus aloittavan yrittäjän arjesta. Yrittäjäksi ryhtyminen on ollut ihan paras päätös ja olenkin asiaa hehkutellut blogin ja muun somen puolella. Mutta kolikolla on myös kääntöpuoli. Toimeentulo. Onhan se nyt ihan paskaa, että joutuu kerämäällä kerätä rahat vuokraan joka ikinen kuukausi. Miettiä siitä laskupinosta, että mitkä laskut maksaa, ja mitkä jättää maksamatta.

Tiedän, että moni siellä miettii että ”omapa on valintasi.” No niin on ja joudun nyt elämään asian kanssa. Tai saan elää asian kanssa. En haluaisi enää mennä töihin muille, mutta sanotaanko että ei tämä yrittäjäksi lähteminen ihan täysin helppo homma ole ollut.

elämää köyhyysrajan alapuolella

ELÄMÄÄ KÖYHYYSRAJAN ALAPUOLELLA

” Pienituloisuuden raja eli köyhyysraja on Suomessa nettotuloina 1 190 euroa kuukaudessa tai 14 300 euroa vuodessa kulutusyksikköä kohden.” (Helsingin uutiset 2016.)

Muistan joskus pienen työttömyysjaksoni ajan saaneeni käteen 1500 e/kk. Ja nyt kun huvikseni laskin,että paljon on keskimäärin jäänyt viimeisen kahdeksan kuukauden aikana käteen, niin 1058 e/kk. Jännä juttu, kun ei rahat riitä. 🙂

Toki olen pyrkinyt laittamaan kaiken ”ylimääräisen” markkinointiin ja itseni kehittämiseen, mutta pitkä on matka taloudelliseen vakauteen. Mutta omapa on valintani.

Vaikka en missään nimessä hyväksy sitä, että jäädään kotiin ja nautiskellaan veronmaksajien rahoista vain sen vuoksi, ettei viitsitä tehdä, saati edes hakea töitä, en väitä etteikö asia olisi käynyt mielessäni. Olisihan se nyt niin paljon helpompaa elämää. Ei tarvitsi stressata joka hemmetin kuukausi, mistä revin rahat vuokraan, lainanlyhennyksiin tai lapsen harrastuksiin. Kirstuun kilahtaa eurot ilman että tarvitsee evääkään liikauttaa.

TAAS MENNÄÄN RAHAN TAKII

Alvit, yellit sekä ennakkoverot. Puhumattakaan markkinoinnista tai auton kuluista. Välillä sitä miettii, onko tässä unelmien jahtaamisessa mitään järkeä. Mies aina jaksaa kannustaa, että kyllä se joku päivä palkitsee. Mutta entäs jos ei palkitse. Kun ei ole mitään takeita onnistumisesta, mistä tietää milloin on aika laittaa pillit pussiin?

Oppirahoja on makseltu ja paljon. On kokeiltu yhtä sun toista. Osa kokeiluista onnistuu, osa ei. Se tunne, kun olet miettinyt jonkun loistavan palvelun ja kukaan ei osta sitä. Kuinka musertavaa. Sitä on vaikea olla ottamatta henkilökohtaisesti, varsinkin yhden naisen yrityksessä, jossa palvelu on yhtä kuin sinä itse. Palvelu ei myy, sinä et myy, olet huono.

Todella toivon, että pitkässä juoksussa tämä homma löisi leiviksi, enkä joutuisi koskaan enää palamaan ”oikeisiin töihin.” Mutta kovinkin intohimo kuolee pois jos elämä on ainaista selviämistä ja ulosottomiehen pelkäämistä. Mutta toisaalta jos se olisi helppoa, niin kaikki tekisivät sitä.

Ens kerralla vatsalihasjuttuja, joten pysy kanavalla. 🙂

elämää köyhyysrajan alapuolella

-Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

JOOGAHIERONTA -HYVINVOINTIA KEHOLLE JA MIELELLE

joogahierontajoogahieronta

MIKÄ IHMEEN JOOGAHIERONTA?

Olet varmasti kuullut joogasta. Ja varmasti myös hieronnasta. Ne toimivat mainiosti erikseen, mutta mitä ihmettä on joogahieronta? Minä pääsin kokeilemaan tätä mystistä hoitoa Rita La Chispan hellään huomaan. Annetaan Helsingissä asuvan joogaohjaajan, personal trainerin, Movement&Mobility valmentajan  sekä joogahierojan kertoa, mistä on kyse:

”Ayurvedinen joogahieronta on ainutlaatuinen hierontatyyli, joka yhdistää hieronnan, koordinoidun hengityksen ja avustetut joogan venytykset. Hoito suoritetaan lattialla patjan päällä, jotta on tilaa liikuttaa kehoa. Hieronta auttaa vapauttamaan jännityksiä lihaksissa ja valmistaa vastaanottamaan joogasta tuttuja lempeitä venytyksiä.  Synkronoidulla hengityksellä päästään hiljalleen asteittain syvemmälle joogan asanoihin (voimaa ei käytetä eikä mennä ääriasentoihin). Tämä auttaa kehoa itse korjaamaan mahdolliset epätasapainotilat ja palauttamaan harmonia. Ayurvedisessä joogahieronnassa käytetään hierontatekniikoissa muun muassa käsiä ja jalkoja sekä koko kehon liikettä. Tämä lähestymistapa kehoon edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja palauttaa energiatasot kohdilleen.”

joogahieronta

IRTIPÄÄSTÄMISEN VAIKEUS

Minun aiemmasta hierontasessiostani on yli kymmenen vuotta aikaa, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Myöskin oma liikkuvuuteni mietitytti. Miten pääsen asentoihin ilman, että jokin paikka menee rikki. Rita sai kuitenkin lempeällä vastaanotollaan oloni heti tervetulleeksi ja rennoksi. Tarkoituksena oli varovaisesti lähteä rentouttamaan ja liikuttamaan kehoa, ei väkisin.

Hoito toteutettiin lattialla, joten sitä perinteistä hierontapöytää ei näkynyt. Patja lattialla, paljon tyynyjä sekä liinoja. Koska hieronnassa käytettiin öljyä, oltiin hoidossa ilman ylimääräisiä vaatteita. Ideana oli kääriytyä liinoihin, joten ihan nakuna ei tarvinnut hieronnassa kekkuloida. Myös se, miksi hoito tehdään lattialla perustuu siihen, että hierojan on mahdollista käyttää apuna jalkojaan, käsiään sekä koko kehoaan. Patjalla makaaminen takaa sen, että hierottavaa voi helposti liikutella eri asentoihin.

Ensin käsiteltiin selkäpuoli hieroen ja Rita oli sekoittanut yrteistä ja öljystä ”marinadin.” Hieronta oli miellyttävää, ei hipsuttelua muttei liian kovakouraistakaan. Aina välillä tehtiin avustettuja venytyksiä. Homman tarkoituksena oli, että hoidossa oleva on rentona ja hieroja tekee pääduunin. Minun olisi pitänyt keskittyä vain rentoutumiseen ja hengittämiseen samalla kun Rita laittoi minua erinäisiin asentoihin. Mutta miten vaikeaa oli olla rentona? Heti kun Rita yritti asetella minua venytyksiin, kroppani jännittyi välittömästi.

On näköjään hyvin vaikea päästää irti. Olen niin tottunut pitämään kaikkia lankoja käsissäni, että en osannut luovuttaa ammattilaiselle ohjaksia vaan piti yrittää laittaa vastaan. Syvähengitys kuitenkin auttoi tähän ongelmaan ja lopulta rentoutuminen oli aina vain helpompaa. Rita aina muistutteli hengittämisestä ja hän itse hengitti syvään ja äänekkäästi, jotta pystyisin ottamaan siitä rytmiä.

Hoidon aikana käytiin selkäpuolen lisäksi myös etupuoli vartalosta läpi hieroen. Käytännössä keho käsiteltiin päästä varpaisiin ja aina välillä käytiin venytyksissä. Hoidon aikana Rita hieroi myös vatsaa. Tämä vatsahieronta tuntui alkuun ihan hassulta. Jotenkin tuntui hyvin henkilökohtaiselta päästää joku vieras hieromaan omaa masua. Vaikka kyseessä on kuitenkin vain maha. Ja onhan minua raskaana ollessani tullut melkein jokainen vastaantulija taputtelemaan vatsalle, mutta tämä oli jotenkin erilaista. Purskahdin muutamaan otteeseen nauramaan ja tuntui todella hämmentävältä olla siinä vatsahierottavana ja hekottaa ilman kontrollia. Mistähän lie johtuu?

KENELLE SUOSITTELISIN JOOGAHIERONTAA?

Ensinnäkin minun on äärimmäisen vaikea olla hemmoteltavana. Ottaa aikaa itselleen. Kampaajalla käynnit, hierontakäynnit ynnä muut ovat ajantuhlausta. Hoito antoi minulle taas hyvän muistutuksen pysähtymisen tärkeydestä. Kroppa on muutakin kuin kone. Ei se jaksa, eikä sen tarvitse paahtaa 110% koko aikaa. Kroppa tarvitsee huoltoa ja lepoa. Huolenpitoa ja lempeyttä, ei niinkään jatkuvaa ruoskintaa ja moitetta. Kukaan ei varmasti kohtelisi ystäviään samalla raakuudella, miten kohtelemme itseämme ja kehoamme. Aina pitäisi tehdä enemmän, kovempaa ja paremmin.

Hoito oli kokemuksena hyvin fyysinen, mutta suurimmaksi osaksi sai myös ajattelemaan. En osaa kunnolla selittää, mutta pääsin jotenkin sellaiseen tilaan, jossa arvostin kehoani ja itseäni sellaisena kuin se on. Tunteita meni laidasta laitaan hoidon aikana. Välillä nauratti ja välillä olo oli jopa hieman surumielinen. On aika harvoja paikkoja, joissa enää vastaavasti kykenee olla läsnä ja tutkailla omia fiiliksiään. Jokseenkin myös terapeuttinen kokemus.

Joogahieronta ei tuntunut suoritukselta, vaan se pakotti olemaan läsnä. On vähän jopa pelottavaa olla vaan ja pysähtyä. Ei voi hukuttautua touhuamiseen, television katsomiseen tai someen. Voisin ehdottomasti mennä uudelleen, nyt kun eka kerta on ohi. Seuraavalla kerralla rentoutuminen olisi varmasti helpompaa, kun vähän jo tietää, mitä on tulossa. Nyt kaikki oli uutta ja jännittävää. 🙂 Mene ja kokeile! Kyseessä on paljon enemmän kuin pelkkä kireiden lihasten käsittely. Joogahieronta on paljon kokonaisvaltaisempi juttu.

joogahieronta

RITA LA CHISPA

  • Flowment konseptin kehittäjä. Siinä jooga, movement ja hengitys yhdistyy liikkeeksi.
  • Joogan ohjaaja
  • Personal trainer (PTAkatemia)
  • Movement&Mobility valmentaja.
  • Helsingin kaupungilla asiantuntija työhyvinvoinnin saralla.
  • Joogahieroja, osaamistaan Rita laajentaa tällä hetkellä Thai Yoga Massage – koulutuksessa

Tämä monitoiminainen tekee 90 minuutin joogahieronta -hoitoja kotonaan Helsingin keskustassa. Tiedustelut: ritalachispa@gmail.com.

Rentouttavaa viikon alkua!

Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

NÄIN INNOSTUT TAAS LIIKUNNASTA!

näin innostut taas liikunnasta

näin innostut taas liikunnasta

Menikö kesälomat pelkästään löhötessä? Lupasitko itsellesi, että lomalla liikutaan sitten joka päivä, jottei syksyllä työvaatteet kinnaa. Ja tässä sitä taas ollaan. Kesäkiloja tuli lupauksista huolimatta ja olo on vähintääkin turvonnut ja väsähtänyt. Itsensä sättiminen on kuitenkin turhaa, koska aina on mahdollisuus aloittaa uudelleen. Tärkeintä on kuitenkin aloittaa.

NÄIN INNOSTUT TAAS LIIKUNNASTA PAUSSIN JÄLKEEN

Pitkän tauon jälkeen voi tuntua mahdottomalta aloittaa jälleen liikkuminen. Älä jää kuitenkaan odottelemaan sitä kuuluisaa jumppakärpäsen puraisua. Sitä puraisua saa kyllä odotella. Joskus täytyy vain pakottaa itsensä liikkeelle. Ensimmäinen kerta on usein se pahin, sitten helpottaa. Eikä pakottaminen tarkoita tässä tapauksessa sitä, että neuvoisin sinua varaamaan kaikkein kovimman jumppatunnin tai tekemään Tomi Kokon Burner 400 -haasteen. Ei. Startti voi olla puolen tunnin kävelylenkki ja venyttelyt päälle. Se voi olla kevyt kiertoharjoittelu olohuoneessa. Pääasia, että loman aikana valtavaksi kasvanut kynnys ylitetään ja liikuntatuokiosta jäisi vielä positiivinen mieli. Näin liikunnasta tulee helpommin rutiini ja vieläpä miellyttävä sellainen.

näin innostut taas liikunnastanäin innostut taas liikunnasta näin innostut taas liikunnasta

YSTÄVÄN KANSSA LIIKKEELLE

Onni on liikunnallinen ystävä. Jumppakaveri vetää sinut ylös sohvalta, silloin kun tekisi mieli jäädä makoilemaan. Hyvä ystävä tsemppaa, mutta ei päästä sinua treeneissä liian helpolla. Yhteislenkillä hoituu myös päivän kuumimmat juorut samalla, joten se on todellista multitaskingia. Treenejä ei jätä niin helpolla välistä, kun on sopinut treffit jonkun kanssa. Kilpailuhenkiset kaverukset voivat kehitellä omia pikku sporttikilpailuja. Kumpi jaksaa tehdä enemmän burpeita tai juosta kovempaa mäen ylös?

INNOSTU LIIKKUMISESTA-  RYHMÄSSÄ

Ryhmässä on voimaa sanotaan. Ja tottahan se on. Ryhmässä on aina sellainen positiivinen paine. On olemassa ryhmäliikuntaa sekä henkilökohtaisemmalla otteella toteutettuja pienryhmävalmennuksia. Ryhmätreeneissä on sosiaalisuuden lisäksi myös taloudellinen etu. Pienryhmissä saat lähes yksilövalmennusta vastaavaa ohjeistusta edullisempaan hintaan. Kivalla porukalla on mukava treenata, kaikki tsemppaavat toisiaan kovempiin suorituksiin. Treeniryhmästä saattaa löytyä myös samanhenkisiä ystäviä eli jos vielä ei ole sitä omaa lenkkikaveria, niin se voi löytyä treeniryhmästä!

Jos kaipaat positiivista ryhmäpainetta, innostavia ja monipuolisia ryhmätreenejä raittiissa ilmassa, niin käy osallistumassa huippu ARVONTAAN. 4.9 eli ensi viikon maanantaina starttaa minun ja kollegani Miikun syyskausi, johon kuuluu treenien lisäksi myös suljettu facebook-ryhmä sekä treeniohjelmat kotiin + salille. Yhteistreenit ovat kahdesti viikossa, maanantaisin sekä torstaisin klo.18-19. Maanantain treenit vedän minä ja torstaina puikoissa on Miikku.

Arvomme 31.8. sinulle ja ystävällesi kahden viikon treenioikeuden kyseiseen valmennukseen. Arvontaan osallistut täältä

näin innostut taas liikunnastanäin innostut taas liikunnasta

Ihanaa keskiviikkoa!

Noora

Kuvat on otettu 26.8 minun, Miikun ja Delightin järjestämästä ilmaistreeni-tapahtumasta. Huippumeininki, niin kuin kuvista varmaan välittyy. 🙂

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

MAAILMAN HELPOIN JALKATREENI (VIDEO)

maailman helpoin jalkatreeni maailman helpoin jalkatreeni

Tässä teille maailman helpoin jalkatreeni. Simppeli ajatus, mutta saattaa olla että joudut muutaman hikipisaran vuodattamaan ja jalkojen hapotusta ei voi estää. Ennen suoritusta suosittelen tekemään huolellisen alkulämmittelyn, jotta vältytään loukkaantumisilta ja voit itse treenissä antaa palaa!

Valitse neljä jalkaliikettä, joilla etenet kullakin 100 metriä kerrallaan. Tarkoituksena on vetää urheilukenttä (400 metriä) neljän erilaisen jalkaliikkeen voimin. Jos kierroksen jälkeen tekee mieli vielä kyykätä, niin ole ystävällinen ja tee vielä toinen kierros. 🙂

OMAT VALINTANI 400 METRILLE

  • Askelkyykkykävely
  • Jänisloikka
  • Kääpiökävely
  • Tasajalalkaloikka

Ensimmäisen 100 metrin jälkeen olo oli vielä ihan toiveikas, koska askelkyykkykävely oli aika helppo verrattuna  liikkeisiin, jotka olivat vielä edessä. Viimeistään muutaman jänisloikan jälkeen alkoi tuntua todella raskaalle. Kolmas liike eli kääpiökävely viimeistään laittoi jalat huutamaan hoosiannaa. Vaikka kierros oli tiukka, oli tämä huomattavasti kevyempi setti kuin burpee-haaste, jonka tein aiemmin Nanafitin yllyttämänä! Joten jos et burpeisiin lähtenyt mukaan, niin ota tästä koppi!

Tässä treenissä ei lämmittelyineen kaikkineen kauaa nokka tuhise ja on paperilla hyvin yksinkertainen. Liikkeiden valinnalla ja tauoilla voit päättää, onko kyseessä oikeasti maailman helpoin jalkatreeni vai saako urheilukenttä sinut nöyrtymään.

Pistä kommenttia, miten meni ja millä liikkeillä tuli rata kierrettyä ympäri!

maailman helpoin jalkatreeni

Superia viikon alkua!

Noora

P.S Blogi tulee siirtymään lähiviikkoina Fitfashionille, joten toivottavasti tulet mun mukana! Samat huonot jutut jatkuvat siis siellä. Infoilen sitten lähempänä, kunhan siirto tapahtuu. Jännää. 🙂

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

SYKSY – UUDEN ALKU VAI AHDISTUS

Syksy uuden alku vai ahdistus

Syksy on kaikella tapaa uuden alku. Koulut alkavat. Uudet harrastukset alkavat. Ollaan taas pitkien lomien jälkeen takaisin sorvin ääressä. Itsellä on alkamassa montakin eri projektia, jotka ovat kaikki uusia ja jännittäviä. Kesällä tein töitä paljonkin, mutta nämä uudet kuviot olivat vielä kaukana tulevaisuudessa, joten sikäli kesä meni rennosti tuttujen puuhien äärellä. Nyt nämä jännittävät ja pelottavat asiat ovat käsillä. Handlaanko minä nämä? Vastuu pelottaa. Joten vastaisin otsikon kysymykseen, että syksy on ehdottomasti uuden alku, mutta myös ahdistaa. 🙂

UNELMIEN TOTEUTUMINEN HIRVITTÄÄ

Mun blogi siirtyy lähiviikkoina Fitfashionille. Se pelottaa. Joskus vuosia sitten mietin, että olisi niin siistiä blogata siellä. Nyt se on toteutumassa. Olen super onnellinen ja yllättynyt. Silti samaan aikaan olen ihan paniikissa. Mitä jos ketään ei kiinnosta. Mitä jos olen ihan huono?

Unelmissa on se huono homma, että itse haaveilu on turvallista. Unelma ei ole konkreettinen ja se on tarpeeksi kaukana, joten se ei uhkaa mielenrauhaasi. Mutta sitten kun ne unelmat toteutuvat, alkaa pelottaa. Unelman toteutuminen innostaa, jännittää ja pelottaa samaan aikaan. Liikutaan epämukavuusalueella. Hyvin syvällä siellä.

Unelmointi on silti ihanaa. Mutta tämä toteutuspuoli hirvittää. Haaveilu on helppoa ja miellyttävää. Sitten kun kääritään hihat ja aletaan tekemään töitä niiden unelmien eteen, alkaa rankkuus. Moni ei ehkä ajattele, että ne unelmat eivät toteudu ihan sormia napsauttamalla ja yhdessä yössä. Minäkin joskus ajattelin haavekuvitelmissani, että unelmien toteuttaminen on jotenkin tosi siistiä ja leijaillaan koko ajan pää pilvissä. Niiden toteutus usein vaatii (ainakin itsellä on vaatinut) kymmeniä tunteja ILMAISIA työtunteja. Epävarmuutta. Epäonnistumisia. Epätoivon tunteita. Itkua. Iloa. Toivoa. Tunteiden sekamelska, joka on meinannut saada tämän tytön hanskat tipahtamaan moneen kertaan.

Syksy uuden alku vai ahdistus

Joten joo, kyllä se unelmointi siellä pumpulissa on se helpoin ja mukavin osa. Se, että pääset toteuttamaan vuosikausia kestäneen haaveen todeksi, saa mun mielen sekaisin. Sitä pelkää ihan hirveästi, että kaikki menee mönkään. Haaveiden toteuttamisessa pahimmin sattuu epäonnistuminen. Usein se unelma on jotain niin henkilökohtaista, ettei haluaisi siihen ainuttakaan säröä. Oppimisen kannalta epäonnistuminen on silti välttämätöntä.

KOVALLA TYÖLLÄ UNELMISTA TOTTA

Yksi minun haaveistani toteutuu tämän viikon lauantaina, kun pääsen ihanan Miikun kanssa toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni. Tapahtumat ovat aina olleet lähellä sydäntäni, joten tämä on minulle iso juttu. Järjestämme huikean ilmaistreeni-tapahtuman Käpylässä tämän viikon lauantaina 26.8 klo 11.00 alkaen! Luvassa koko perheen treenitapahtuma, jossa treenin lisäksi huikea arvonta sekä Delightin maistuvia välipalapatukoita. Joten jos haluat lukaista tapahtumasta lisää ja haluat olla mukana, niin ilmoittaudu oheisen linkin kautta: Ilmaiset ulkotreenit by Delight!  Ja kyllä mua pelottaa, että me jumpataan siellä Miikun kanssa ihan kaksin. Pelko perseessä, että kaikki menee päin honkia. Se näissä hommissa aina on läsnä. Riski nimittäin. Mutta mitään et saa jos et yritä.

Millaisia fiiliksiä sinulle tuo syksyn alkaminen?

Onko sinulla jokin unelma, joka käy toteen tänä syksynä?

Syksy uuden alku vai ahdistus

Mukavaa viikon alkua!

Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

TREENAA HELPOSTI KOTONA -KOTITREENILLÄ TIMMIKSI

treenaa helposti kotona

treenaa helposti kotona

TREENAA HELPOSTI KOTONA – EI TEKOSYITÄ

Monesti sitä miettii, ettei kotona saa tehokasta treeniä aikaiseksi. Sitten pohtii, että puuttuu kaikki tarvittavat välineet. Mutta oma keho on mitä loistavin väline treenata koko kroppa timmiksi. Itselle on avautunut kehonpainoharjoittelun myötä täysin uusi maailma ja omasta mielestäni kotona tulee treenattua tehokkaammin kuin punttiksella. Kun vain tietää mitä tekee. Se on ihan sama onko sitä salilla vai kotona, jos ei ole sotasuunnitelmaa valmiina. Salilla sitä vain haahuilee laitteesta toiselle ja kotona sohva saattaa voittaa jos ei ole liikkeitä mietitty valmiiksi. Suunnitelmallisuus on kaiken avain. Kirjaa valmiiksi paperille, mitä aiot tehdä ja kuinka paljon.

Kotona tykkään pitää treenit suhteellisen napakoina ja teen usein liikkeet aikaa vastaan. Näin saa hien pintaan nopsaan. Treenin tulee olla ohi 30 minuutissa. Kuntosalille jos eksyn, voi siellä ottaa hieman rauhallisemmalla temmolla.

treenaa helposti kotona

VÄLINEILLÄ VAI ILMAN?

Minulla on kotona vain leuanvetotanko ja jumppapallo. Kaikki muut lojuvat autossa. 🙂 En itse käytä kotona välineitä. Yhden jalan kyykyt, punnerrukset, leuanvedot ja vaikkapa burpeet toimivat kotioloissa loistavasti.

ONKO KOTITREENILLÄ MAHDOLLISTA PÄÄSTÄ KUNTOON?

Usein elämäntapamuutokset kaatuvat siihen kun ihmiset luulevat, että salilla tai jumpissa on käytävä se 3-5 kertaa viikkoon. Ei minullakaan olisi tuollaiseen aikaa. Jos kotona jumppaaminen ei ole sinun juttusi, mutta ajanpuute rassaa voit tehdä siten, että käyt kerran, pari  viikkoon salilla ja teet loppuajan kotitreenejä.

Ja aina on olemassa videoita, joiden mukana treenata. Youtubesta löytyy vaikka sun mitä ja on myös olemassa maksullisia verkkovalmennuksia, joista saat inspiraatiota treeniin.

treenaa helposti kotona

treenaa helposti kotona

Kehonpainoharjoittelussa on hurja määrä eri vaikeusasteita, joten sieltä löytyy varmasti joka tasolle omat liikkeensä. Varsinkin yläkropan lihaksiin olen itse saanut hurjasti niin voimaa kuin muotoakin pelkällä kotijumpalla. Puhumattakaan keskivartalon lihaksista. Core on mukana miltei jokaisessa kehonpainoharjoitteessa,  joten voit melkein unohtaa perusrutistukset.

Oikeastaan jos mietin omaa treenaamistani, niin kaikki hoituu kotona tai ulkosalla ja ilman välineitä! Ainoastaan jalkajumpat käyn tekemässä kuntosalin puolella, koska en viitsi kyykkytankoa ostaa kotiini. Eli sekä kuntosalilla että kotitreeneillä on paikkansa. Ne toimivat sekä yhdessä että erikseen.

Kivaa viikonloppua!

-Noora

Kuvista kiitos: Miikku ❤️

treenaa helposti kotona

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!