Teetänkö miehille samanlaisia treenejä kuin naisille?

Välillä mietitään, eroaako miesten ja naisten treenaaminen toisistaan. On totta, että meissä on fysiologisia eroja, mutta näin kuntoilupiireissä ja oman empiirisen tutkimuksen perusteella suurin ero on asenteissa. Olen oman asiakaskuntani perusteella tehnyt sellaisen havainnon, että miehet vetävät täysillä jopa huomattavasti yli oman kropan sietokyvyn (sekä tekniikasta niin välittämättä) ja naiset usein aliarvioivat itseään, eivätkä herkästi halua mennä epämukavuusalueelle. Tämähän ei tietenkään ole mikään fakta, eikä päde kaikkiin, mutta tällaisia pieniä eroavaisuuksia olen pannut merkille.

Jos kuitenkin mietitään, voiko mies osallistua yhtä lailla usein naisvoittoisiin treeniryhmiin, jumppiin tai muihin, niin todellakin voi. Omissa ryhmissäni on jopa yksi miesjäsen per ryhmä. Treenit vedämme usein aikaa vastaan, joten intensiteetin päättää jokainen itse. Annan myös vaihtoehtoisia liikkeitä, joten sieltä voi jokainen napata omansa.

Onko olemassa miesten ja naisten treenejä?

Ei ole olemassa miesten tai naisten treenejä. On olemassa treenejä. PISTE. 🙂

Miehiä ei (valitettavasti) ole ruuhkaksi asti meikäläisen järjestämissä treeniryhmissä, mutta saa tulla. Kuvassa Pasilan kesätreenien miesvahvistus Jussi, joka viljelee huumoria hikisten treenien ohessa. Huumori ja nauru muuten kuuluvat treeneihin. Liikkuminen saa olla rankkaa, muttei tehdä sitä otsa kurtussa. Jussi on kiitellyt treenien monipuolisuutta, koskaan ei tiedä ennalta mikä setti maanantaina on luvassa.

P.S. Mua itseä jänskättää kesätreenien loppuminen, koska mm. kuvan mies uhkaili,  että viimeinen kerta on sellainen, että valmentaja juoksee cooperin testin ja muu porukka katsoo. 🙂

Olethan jo tsekannut itsesi sisään elokuun maksuttomaan ja kaikille avoimeen treenitapahtumaan? Laita nimesi listaan tästä

Superia helleviikkoa!

-Noora

♥ Seuraathan meikäläisen menoa somessa ♥

Facebook 

Instagram

Posted in treeni and tagged , , .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.