ShapeUp

Miten ShapeUp sai alkunsa?

Ajatus oman hyvinvointiyrityksen perustamisesta oli käynyt mielessä jo aloittaessani personal trainer -opinnot vuonna 2013. Päädyin pian valmistuttuani kuitenkin päivätyöni ohella ohjaamaan asiakkaita kuntosaliketjun palkkalistoille. Rakastuin siihen hommaan välittömästi. Se tunne, kun on saanut asiakkaan kanssa vedettyä monipuolisen ja hikisen treenin loppuun oli mahtava. Ajatus omasta yrityksestä vieraili edelleen mielessä tasaisin väliajoin. Vuoden verran olin myös pois valmennushommista, koska koin, etten ollut vielä valmis ja opiskelin lisää. Halu auttaa ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa hyvinvoinnin saralla ajoi minua eteenpäin ja vuonna 2016 aika oli kypsä yrityksen perustamiselle.

Sohvalta takaisin lenkkipoluille

Liikunta ja terveet elämäntavat eivät ole minullekaan aina olleet itsestäänselviä asioita. On ollut aikoja, kun sohva kutsui enemmän puoleensa kuin lenkkipolut. On ollut aikoja jolloin ruokani koostui lähinnä eineksistä ja minulle aikoinaan ruuanlaitto oli se, että kaadoin lautaselle einespyöryköitä sekä kaupan perunasalaattia. Pitkä matka tähän pisteeseen on myös itsellä takana.

Olen ollut dieetillä jos toisellakin ja lihonut takaisin. Salikortit on pölyttyneet kaapinpohjalla joinain aikoina vähän turhankin kauan. Lohduttavaa tässä kuitenkin on, että aina koittaa uusi päivä ja uuden alku. Se tunne, joka itsellä on raskaan treenin, juoksulenkin tai rauhoittavan joogatunnin jälkeen, on mahtava. Haluan, että jokaisella olisi mahdollista tuntea ne samat tunteet. Ja totuus on siinä, että jokaisella ON siihen mahdollisuus.

Vähemmän on enemmän

Nykyään on tarjolla jos jonkinlaista dieettiohjelmaa ja liikuntasuosituksia. Fakta on kuitenkin se, että kaikki eivät voi treenata viittä kertaa viikossa ja vetää aamulenkkejä tyhjään mahaan. Ja vinkki vitonen: ei tarvitsekaan. Joskus vähemmän on enemmän. Tulokset eivät välttämättä vaadi verta ja kyyneleitä. Hikeä toki, muttei veren makua suussa tai itkua ja hammasten kiristystä. Jos halutaan saavuttaa elämän mittaisia muutoksia, on tehtävä mahdollisimman pieniä muutoksia, eikä laiteta koko palettia sekaisin. ShapeUpin ydinkysymys on siinä, että pysyttäiskö siinä kesäkunnossa ympäri vuoden