Millainen on koulutustaustani?

Asiakkaita, nykyisiä sekä tulevia aika ajoin kiinnostaa, mitä reittiä olen tähän pisteeseen päätynyt. Missä olen ollut töissä ja mitä olen aikoinani opiskellut. Tie liikunta-alalle on ollut pitkä ja mutkainen lähinnä sen vuoksi, ettei ole ollut selvää miksi haluan isona. En tiedä sitä vieläkään, mutta sydän sanoo, että ollaan oikealla ladulla. 🙂

Media-assistentista liikunta-alan ammattilaiseksi

Olen ollut aikamoinen tuuliviiri ja kokeilija mitä tulee koulutuksiin sekä työpaikkoihin. Lukio ei peruskoulun jälkeen kiinnostellut tippaakaan, vaan menin ammattikouluun kouluttautuen media-assistentiksi. Ei siitä sen enempää, koska se on edelleen minulle hieman auki, mihin tuolta koulusta oikein valmistui. 🙂 Paljastus: amisvuosina elätin itseni puhelinmyyjänä ja karaokejuontajana. 

Ammattikoulun jälkeen muutin Vaasasta Helsinkiin ja aloin paiskia töitä. Elätin itseni niin hotellisiivoojana, marjamyyjänä kuin kylpylässäkin. Töiden ohella kouluttauduin Laureassa Tradenomiksi ja ajattelin, että jakkupuku päällä toimistohommat voisi olla the thing. Reilu viisi vuotta menikin pankki- ja vakuutusalalla. Parin pankissa vietetyn vuoden jälkeen aloitin pienen pähkäilyn jälkeen opinnot liikunta-alalla. Ensimmäinen steppi kohti nykyistä ammattiani oli Trainer4Youn Personal Trainer koulutus, jonka myötä alkoi olla tuntuma, ettei mun paikka olekaan ehkä toimistossa.

Millainen on koulutustaustani?

Millainen on koulutustaustani?

Alla lueteltuna meikäläisen ”sillisalaatti” opinnot.

  • Media-Assistentti, Vaasan ammattiopisto
  • Tradenomi, Laurea ammattikorkeakoulu
  • Personal Trainer koulutusputki, Trainer4You
  • Kahvakuulaohjaaja, Compact Fit
  • Liikuntalääketieteen perusopinnot, Itä-Suomen avoin yliopisto

Vuosittain erilaiset seminaarit ja luennot kuuluvat asiaan, en niitä tähän listaa, koska oma muisti ei pelaa niin hyvin, että kaiken muistaisin. Antoisimmat niistä ovat kuitenkin olleet Vilho Aholan ”Suorituskykyä ja kehitystä ravinnosta ja elintavoista” -luento sekä Anni Vuohijoen voimaharjoitteluseminaari. Tällä hetkellä minulla on meneillään liikuntapsykologian perusopinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Syksylle on tulossa myös seminaaria ja muuta koulutusta. Koen, että muiden ja itseään viisaampien tunneilla ja opastuksessa käyminen on erittäin tärkeää, koska itseä tulee kehittää ensin ja sitten vasta muita. Sen vuoksi minulla on itselläkin oma personal trainer.

Yrittäjyys ja asiakkaat ovat opettaneet eniten

Parhain oppikouluni on kuitenkin ollut yrittäjyys ja asiakkaat. Yrityksen perustaminen on pakottanut ottamaan sellaisista asioista selvää, joita ei koulun penkillä opi. Ja kuten tapoihin kuuluu omalla kohdallani: asiat opitaan kantapään kautta. Asiakkaiden kiperät kysymykset ja ”ongelmat” pakottavat opiskelemaan lisää, kysymään neuvoa ja sitä kautta oma osaaminen karttuu. Joitain asioita ei voi opiskella koulun penkillä vaan asiat tulevat eteen siinä tosi elämässä. Parhaiten tässä työssä pärjää kun on oma itsensä, on ihmisenä ihmiselle, eikä edes väitä tietävänsä aiheesta, josta ei ole hajuakaan. Se on oikeaa ammattitaitoa ja asiakaspalvelua, kun myöntää reippaasti ettei oma osaaminen riitä johonkin asiaan, mutta lupaa ottaa selvää tai joissain tapauksissa ohjaa kollegalle.

En usko, että elämässä tulee koskaan valmiiksi, joten oli se sitten yliopisto-opinnot tai #elämänkoulu, on tässä vielä oppivuosia jäljellä. Pidän siis silmät ja korvat auki, jotta olen valmiina oivaltamaan uutta.

Ihanaa viikkoa!

Noora

♥ Seuraathan meikäläisen menoa somessa ♥

Facebook 

Instagram

Posted in hyvinvointi, personal training and tagged , , , .

One Comment

  1. Pingback: Ikuinen opiskelija on avoin muutoksille - Shapeup

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.